Favoriet

Maaien

Agria voorziet 9600-hellingmaaier van sensortechnologie

Machinefabrikant Agria kondigt op zijn website de komst van de vernieuwde 9600-hellingmaaier aan. De maaier is voorzien van een zogenoemd intelligentiepakket met sensoren. Meerdere sensoren verzamelen informatie over de machine, waarna de bestuurder een melding krijgt als er iets mis dreigt te gaan. 

Machinefabrikant Agria kondigt op zijn website de komst van de vernieuwde 9600-hellingmaaier aan. De maaier is voorzien van een zogenoemd intelligentiepakket. Meerdere sensoren verzamelen informatie over de machine. Dreigt er iets mis te gaan, dan krijgt de bestuurder een melding.

De software communiceert continu met alle sensoren. Merkt de software op dat er een probleem of gevaar ontstaat, dan stuurt de software een melding naar de afstandsbediening. Op een 2,8 inch kleurendisplay op de afstandsbediening ziet de bestuurder wat er mis is. Zo krijgt de bestuurder een melding als de helling te steil is of als de brandstoftank bijna leeg is. Eventueel kan de maaier ook voorzien worden van gps waarmee je de machine kunt traceren.

Hybride

De 9600 is verkrijgbaar in twee maaibreedtes: 80 of 112 cm. Beide types hebben hybride aandrijving waarbij een 17,6 kW (24 pk) sterke benzinemotor een stroomgenerator aandrijft. Deze generator wekt stroom op en levert dit aan de elektromotoren van de rupsaandrijving. De maaier beklimt hellingen tot 55 graden, aldus de fabrikant.

Gerelateerde artikelen