Favoriet

Maaien

Husqvarna-robotmaaier stopt automatisch met maaien bij slecht weer

Machinefabrikant Husqvarna koppelt zijn robotmaaiers aan een weerapp en persoonlijke agenda. Hierdoor wordt het maaiprogramma automatisch afgestemd op bijvoorbeeld de weersverwachting. Voorbeeld; gaat het regenen, dan gaat de maaier niet aan het werk.

Husqvarna koppelt de applicatie Automower Connect, waarmee je de Automowers instelt, aan het platform IFTTT (If This Then That). Via dit platform worden de robotmaaiers gekoppeld aan slimme producten en diensten. Naast de weersomstandigheden kan het maaiprogramma ook worden afgestemd op je persoonlijke agenda. Als bijvoorbeeld het sleutelwoord ‘sproeien’ of ’tuinfeest’ in de agenda voorkomt, dan wacht de Automower met maaien.

Aanvulling

Volgens Bart van Hal, Marketing Manager Husqvarna Division Benelux, zien zij steeds meer klanten gebruikmaken van slimme diensten om de robotmaaiers mee te besturen. “Dit is een aanvulling op ons aanbod van spraakgestuurde smart home-diensten en biedt een hoger niveau van automatisering. Via IFTTT bieden we onze klanten meer controle over de Automower-ervaring en de mogelijkheid om deze aan te passen aan hun persoonlijke situatie en behoeften. We zullen almaar meer verbindingsmogelijkheden toevoegen om onze gebruikers nog meer flexibiliteit te bieden”, zegt Van Hal.

De IFTTT-koppelingen werken op de Husqvarna Automower X-line modellen en de modellen die zijn uitgerust met een Automower Connect-kit. Op dit moment zijn de slimme koppelingen alleen nog beschikbaar voor iOS-gebruikers.