Favoriet

Transport

Bobcat voltooit eerste L85 compacte wiellader

Bobcat maakte in de herfst van 2020 al bekend dat er nieuwe compacte wielladers aan zaten te komen. En nu is de eerste L85 van de band gerold.

De nieuwe Bobcat L85 heeft een vermogen van 50,7 kW (68 pk). Standaard wordt de wiellader geleverd met een bak met een inhoud van 0,8 kuub. Het eigengewicht van de machine bedraagt 5.091 kg en de hefhoogte is 3.250 mm.

1.000 per jaar

De L85 wordt geproduceerd in de Bobcat-fabriek in het Tsjechische Dobris. Het eerste exemplaar wordt gebruikt voor demonstraties en trainingen op het zogeheten Bobcat-Institute. De capaciteit van de nieuwe productielijn die voor de wielladers is aangelegd is ongeveer 1.000 nieuwe machines per jaar. De investering voor de nieuwe lijn heeft de fabrikant meer dan een miljoen euro gekost.

Aanbouwdelen

Het huidige gamma aanbouwdelen dat geschikt is voor de L85 bestaat onder meer uit bakken met een inhoud tot 1,2 kuub, palletvorken, bezems en sneeuwfrezen. Voor de aanbouwdelen die een hogere hydrauliekopbrengst vragen kan de L85 optioneel worden uitgerust met een hydraulisch systeem met een opbrengst van 100 l/min. Normaal gesproken wordt de motor van de L85 gestart met een sleutel. Maar gedurende een werkdag kan dat ook met een knop op het rechterconsole in de cabine. Daarnaast heeft de wiellader een automatische parkeerrem en een functie voor assistentie op hellingen.

Zicht rondom

Door de twee volledig glazen deuren wordt het zicht, ook direct naast de machine, niet belemmert. De achteruitkijkcamera helpt een handje bij het zicht achter de L85.

Gerelateerde artikelen