Favoriet

Transport

Ruwterrein maaien en zout strooien met hybride rupsvoertuig van Milrem

Machinefabrikant Milrem Robotics uit Estland bouwt de Multiscope. Op het laadplatform tussen de rupsbanden kun je een werktuig zoals een zoutstrooier plaatsen. De speciale bosbouwversie is voorzien van een maaibalk waarmee je ruwterrein kunt maaien.

De Multiscope is een rupsvoertuig die voor meerdere doeleinden inzetbaar is. Tussen de rupsbanden zit een platform waarop je 750 kg kunt laden. Het voertuig is voorzien van een dieselmotor met een generator. Deze generator wekt stroom op voor de rupsaandrijving. De stroom wordt opgeslagen in een loodzuur- of lithiumion-accu. Alle componenten zijn weggewerkt in de rupsmodules. Het voertuig bestuur je met een afstandsbediening, klimt tegen hellingen van maximaal 30 procent op en rijdt maximaal 20 km/h. Het voertuig is zonder werktuig 240 cm lang, 200 cm breed en 115 cm hoog.

Milrem komt ook met een variant die voorzien is van een maaibalk waarmee je ruwterrein kunt maaien. Ook komt er een versie met een plantmodule. Met deze plantmodule kun je 380 zaailingen meenemen en kan je 5 tot 6,5 hectare per uur planten, aldus de fabrikant.

Zout strooien

Milrem heeft al een Multiscope verkocht aan Tänavapuhastuse AS, een Estlands bedrijf dat zich bezighoudt met wegenonderhoud. Zij gebruiken het rupsvoertuig in combinatie met een Hilltip-zoutstrooier en sneeuwschuif.

Gerelateerde artikelen