Favoriet

Winterdienst

Hilltip modulaire zoutstrooiers tot 5.000 liter

De Finse fabrikant Hilltip heeft een nieuwe serie 24 Volts opzetstrooiers in het programma. De strooiers zijn leverbaar met een bakinhoud tot 5.000 liter.

De nieuwe opzetstrooiers maken deel uit van de AM-serie. De kleinste in de serie heeft een inhoud van 900 tot 1.250 liter. Een iets grotere kan 1.600 liter meenemen. Die 1.600-versie is ook verkrijgbaar met een verlengde vijzel. Rust je de strooier uit met opzetstukken, dan wordt de inhoud 2.600 liter. Hilltip kan de AM-serie modulair opbouwen. Dat maakt dat de 2.600-liter strooier kan worden uitgebreid met een extra deel aan de bak waarmee de inhoud stijgt tot 3.000 liter. Zet je daar dan weer opzetstukken op, dan kun je 4.000 liter meenemen. En om het modulaire aspect nogmaals te benadrukken kan er net als bij de wat kleinere versies een extra bak worden toegevoegd waardoor de inhoud 5.000 liter wordt. Dat is de grootste opzetstrooier in de AM-serie. De strooibreedte is vanuit de cabine in te stellen van 1 tot 12 meter.

1.200 liter pekelwater

Naast de zoutreservoirs kan de AM-serie ook worden uitgerust met een 1.200 liter tank voor pekelwater. Het pekelwater wordt met behulp van een dubbele pomp via een sproeibalk op de weg gebracht.

De AM-serie wordt geleverd met een GPRS-systeem en een automatisch volgsysteem. Is het strooien achter de rug, dan wordt de strooier met behulp van poten die automatisch uitklappen eenvoudig weggezet.

Gerelateerde artikelen