Favoriet

Reinigen

Machines reinigen met nieuwe Kärcher-droogijsstraler

Kärcher introduceert de IB 10/8 L2P droogijsstraler. De machine produceert zelf droogijspellets, oftewel vaste CO2-korrels met een temperatuur van -79 graden Celsius. Met een spuitpistool blaas je de korrels onder hoge druk op de te reinigen onderdelen. Door de lage temperatuur wordt het vuil broos en brokkelig, waarna je het eenvoudig kunt verwijderen.

Voor het maken van de pellets heeft de machine vloeibare CO2 nodig. De CO2 komt uit een fles die je achterop de machine plaatst. Dankzij een compressor en een persluchtnetwerk komen de korrels met een snelheid van 150 m/s uit het spuitpistool. De machine sluit je aan op een standaard stopcontact.

De perslucht heeft een volumestroom van 0,07 tot 0,8 m³/min bij een werkdruk van 0,7 tot 10,0 bar. De machine produceert ongeveer 2 tot 8 kg droogijs per uur. Hiervoor is 20 tot 60 kg CO2 per uur nodig. De pellets zijn ongeveer 2,5 mm groot. Via een bedieningspaneel kun je de minimale druk, de juiste aansluiting van de kabels en het risico op oververhitting controleren.

Gevoelige oppervlakken

Volgens de fabrikant heeft de reinigingsmethode zo goed als geen schurend effect en blijven er geen droogijsresten achter. Daardoor is de methode geschikt voor gevoelige oppervlakken, zoals plastic, glas, textiel, metaal en hout. Met de droogijsstraler kun je ook elektrische componenten schoonmaken. Zodra de korrels het oppervlakte raken, sublimeert de vaste stof tot gas. Er blijft dus geen vocht achter.

De IB 10/8 L2P is 84,5 cm lang, 44 cm breed en 93,8 cm hoog en weegt 90 kg.

Gerelateerde artikelen