Favoriet

Maaien

Nieuwe Stihl-bosmaaier met elektronisch motormanagementsysteem

Stihl komt met een nieuwe bosmaaier. De FS 561 C-EM is voortaan de krachtigste bosmaaier uit het assortiment van de Duitse fabrikant. De bosmaaier is voorzien van een nieuwe versie van het elektronisch motormanagementsysteem M-Tronic 3.0.

De FS 561 C-EM heeft een 2-Mix-tweetaktmotor met een cilinderinhoud van 57,1 cm³ en een vermogen van 2,8 kW (3,8 pk). De benzinetank heeft een inhoud van 0,99 liter. Het elektronische motormanagementsysteem M-Tronic 3.0 bepaalt tijdens het werk het ontstekingsmoment en de brandstofdosering. De machine stemt dit af op de buitentemperatuur en de luchtdruk. Volgens de fabrikant behaalt de motor daardoor altijd het maximale toerental en vermogen, ook als de motor nog koud is. De motorelektronica van de FS 561 C-EM kan uitgelezen worden met een diagnoseapparaat. Zo kan een machinedealer eventuele storingen eenvoudig opsporen.

Met een draadmaaikop heeft de bosmaaier een maaibreedte van 56 cm. Naast verschillende draadmaaikoppen kan je de machine ook uitrusten met grasmessen, driehoeksmessen, een hakselmes en cirkelzaagbladen. Zonder snijgereedschap en brandstof weegt de bosmaaier 10,2 kg.

Draaggordel

De bosmaaier is voorzien van een 4-punts antivibratiesysteem met dempingselementen van elastomeer. Deze elementen verminderen de trillingen op de handgrepen en daarmee ook op de spieren en gewrichten van de gebruiker. Verder ontwierp de fabrikant een nieuwe dubbele handgreep. Vanzelfsprekend kun je de bosmaaier ook aan een draaggordel koppelen. Het ophangplaatje voorziet de fabrikant tegenwoordig van tien gaatjes, waardoor je de bevestiging beter kunt afstemmen op de balans van de machine. Bij de maaiuitvoering wordt de universele Stihl Advance Plus-draaggordel met comforthaak geleverd. Bij de bosbouwuitvoering krijg je de Stihl Advance X-Ttreem bosbouwgordel met een in lengte verstelbaar rugdeel.

De nieuwe Stihl FS 561 C-EM kost 1.255 euro exclusief btw.

Gerelateerde artikelen