Favoriet

Maaien

Beugel tilt overhangende planten en takken over maaidek heen

Bij het maaien langs borders of hagen is het risico groot dat overhangende planten en takken onder het maaidek komen en beschadigen. Om dat te voorkomen heeft de Canadees Rob Sitarz een handige beugel bedacht die je op de loopmaaier monteert en planten en takken langs en over het maaidek geleidt.

The Lawnmower Fender, zoals de stalen beugel heet, gaat rakelings over het gras, tilt overhangende planten en takken op en voorkomt dat ze onder de wielen en het maaidek terecht komen. Volgens Sitarz kun je de beugel op de meeste loopmaaiermerken en -modellen bevestigen. De beugel heeft geen invloed op de hoogteverstelling, zij-uitworp of het opvangsysteem.

Boze moeder

Het idee voor de beugel is ontstaan toen Rob Sitarz nog jong was. Toentertijd kreeg hij van zijn ouders regelmatig de taak om het gras te maaien. Doordat Sitarz de klus vaak snel wilde klaren, raakten de planten, tot grote ergernis van zijn moeder, regelmatig beschadigd. Zijn vader bedacht daarom een speciale beugel die hij op de maaier monteerde. En met succes. Sitarz beschadigde geen planten meer, kon nog dichter langs de randen maaien en hoefde daardoor de randen nauwelijks nog met een trimmer bij te werken. Na vele jaren ontstond bij Sitarz het idee om een nieuw prototype te produceren. Het ontwerp van de beugel is inmiddels gepatenteerd, want Sitarz wil de beugels graag gaan verkopen.

Gerelateerde artikelen