Favoriet

Maaien

Etesia voorziet elektrische Bahia-maaier van lithiumaccu’s

Machinefabrikant Etesia voorziet de Bahia Electric van lithiumaccu’s. Er is keuze uit een 48 volts-lithiumaccupakket met een capaciteit van 100, 160 of 200 Ah. Volgens de fabrikant kun je op een acculading tot vijf uur lang met de zitmaaier aan het werk.

Eerder was de Bahia Electric voorzien van een AGM-accupakket. Volgens de fabrikant kon de machine op deze accu ongeveer 1,5 uur draaien. De lithiumaccu’s verlengen de werkduur dus aanzienlijk.

De Bahia-maaier maait 80 cm breed. Onder het maaidek zit één maaimes die door een 3,5 kW sterke elektromotor wordt aangedreven. Het gemaaide gras wordt opgevangen in de 240 liter grote opvangbak. Door het afvoerkanaal met een mulchplug af te sluiten, kan de maaier ook mulchen. Volgens de fabrikant kan de Bahia tot vier uur lang mulchen op een acculading.

Eventueel kan er een omvormer op de maaier worden gebouwd. In dat geval dient de maaier als energiebron en kun je de accu’s van het handgereedschap opladen tijdens het werk.

Kruiwagen

De Bahia is niet de enige machine die Etesia van lithiumaccu’s voorziet. Ook de Donkey elektrische kruiwagen wordt voorzien van deze accu’s. Volgens Etesia kun je per acculading twee tot drie werkdagen met de Donkey aan het werk.

Gerelateerde artikelen