Favoriet

Transport

Club Car introduceert nieuw elektrisch voertuig

Club Car introduceert de Urban N1. Dit elektrische voertuig voldoet aan de N1-eisen (lichte bedrijfsauto) en daardoor mag je er legaal de Europese wegen mee op.

Club Car introduceert de Urban N1. Dit elektrische voertuig voldoet aan de N1-eisen (lichte bedrijfsauto) en daardoor mag je er legaal de Europese wegen mee op.

De Urban N1 heeft een 48-volts lithiumion-accu met een capaciteit van 10,24 kWh. Deze accu levert stroom aan een 8 kW (10,7 pk) sterke elektromotor die de achterwielen aandrijft. De maximale rijsnelheid is 55 km/h. Volgens de fabrikant kan er op een acculading 73 km worden afgelegd. De oplader is geïntegreerd in het voertuig. Het opladen duurt volgens Club Car ongeveer zeven uur.

Laadvermogen

Het voertuig is leverbaar met een gegalvaniseerd frame met een wielbasis van 2,13 of 2,73 meter. Het voordeel van de uitvoering met de lange wielbasis is dat deze een maximaal laadvermogen van 1.000 kg heeft. De korte versie mag maximaal 500 kg meenemen. De draaicirkel van de langere variant is wel 4,25 meter. Dat is 85 cm groter dan bij de kleine versie.

Cabine

In de cabine is plek voor twee personen. Naast een digitaal dashboard is het voertuig voorzien van verwarming en een DAB-radio. Daarnaast zijn er opbergruimte en bekerhouders in het dashboard verwerkt. Ook onder de motorkap aan de voorkant zit extra opbergruimte.

Het voertuig is leverbaar met verschillende opbouwen, zoals een open laadbak met of zonder loofrekken. Ook is er een gesloten laadbak leverbaar. Met twee actuatoren kun je eventueel de open laadbak elektrisch kiepen.

Gerelateerde artikelen