Favoriet

Gereedschap

Geavanceerde Wattsun-basismodule voor stapelbaar accusysteem

Producent Wattsun uit Arnhem (Gld.) komt met een geavanceerde basismodule voor het stapelbare accusysteem. De Dock+ kan je onder meer tegelijkertijd laden als ontladen.

Producent Wattsun uit Arnhem (Gld.) komt met een geavanceerde basismodule voor het stapelbare accusysteem. De Dock+ kan je onder meer tegelijkertijd laden als ontladen.

Met de draagbare Wattsun-accusystemen is het mogelijk om bijvoorbeeld onderweg de accu’s van handgereedschap op te laden. De nieuwe Wattsun Dock+ dient bij het energiesysteem als basismodule. Wil je de accucapaciteit uitbreiden, dan kun je een Wattsun Pack bovenop de Dock+ plaatsen. De contacten van de modules maken dan verbinding, waardoor de modules worden gekoppeld en de accucapaciteit toeneemt. Het besturingssysteem in de Dock+ zorgt ervoor dat de bovenste module als eerste stroom levert. Zodra deze leeg is, neemt de module daaronder het automatisch over. Er kunnen maximaal vijf modules op elkaar worden gestapeld.

Snellader

Bij de Wattsun Dock+ is het mogelijk om het accusysteem te gebruiken zodra deze wordt opgeladen. Het opladen kan via het 230 volt stroomnet, met behulp van een zonnepaneel of windgenerator of tijdens het rijden. Ook kun je de Dock+ opladen met de nieuwe Wattsun Charger 600 snellader. Binnen 2,5 uur is de accu dan vol. Bij de Wattsun Dock+ is het tevens mogelijk om meerdere Wattsun-modules in een stapel op te laden. Het besturingssysteem van de Dock+ zorgt ervoor dat de bovenliggende modules automatisch van onder naar boven worden opgeladen.

De Wattsun Dock+ heeft een Panasonic litiumion-accu. De accu levert een continuvermogen van 2 kW en kan één minuut lang een piekvermogen van 2,3 kW leveren. Het accusysteem is 51 bij 34 bij 23 cm groot en weegt 18,2 kg. De Wattsun Dock+ kost 3.790 euro excl. btw.

Gerelateerde artikelen