Favoriet

Maaien

Groene Sector: Nieuw maaidek voor Vector-zonneparkmaaier

Vector Machines laat op De Groene Sector Vakbeurs een nieuw maaidek voor de Vector WD 2.0 zien. Het dek kan ruiger gras aan.

Vector Machines laat op De Groene Sector Vakbeurs een nieuw maaidek voor de Vector WD 2.0 zien. Het dek kan ruiger gras aan.

Het maaidek heeft een werkbreedte van 1,2 meter en is gebouwd voor de Vector WD 2.0, een autonome maaier voor zonneparken. De voorkant van het maaidek is meer open, waardoor het dek lang gras eenvoudiger kan verwerken. Drie elektromotoren drijven elk een maaimes aan. Ieder mes heeft een lengte van 45 centimeter.

Aan de rechterkant van het dek zit een obstakelmaaier om het gras langs de paaltjes weg te maaien. De obstakelmaaier bestaat uit een 30 centimeter lang slingermes die door een eigen elektromotor wordt aangedreven. Raakt de beschermkap van de obstakelmaaier een paaltje, dan klapt de maaier naar achteren. Een veer zorgt ervoor dat de obstakelmaaier weer terugklapt. Het is tevens mogelijk om de obstakelmaaier met een pen vast te zetten. Eventueel kan ook aan de linkerkant een obstakelmaaier worden opgebouwd. Volgens Vector Machines is dit vooral interessant voor fruittelers en boomkwekers. Het is tevens mogelijk om zonder obstakelmaaiers te werken. In dat geval worden er extra beschermkappen op het maaidek geplaatst.

Het maaidek van de autonome maaier wordt nog voorzien van een veiligheidsbumper. Raakt het maaidek onverhoopt een obstakel, dan zorgt de bumper ervoor dat de maaier stopt met rijden en maaien.

Innovatie-award

De Vector WD 2.0 is tevens op de eerste beursdag van De Groene Sector Vakbeurs bekroond met de innovatie-award in de categorie ‘tuin en park mechanisatie’. De prijs werd toegewezen door een jury. In de categorie ‘groene inrichting’ won Innogreen met de Green Start, veenvrije potgrond met organische voeding en micro-organismen.

Gerelateerde artikelen