Favoriet

Sportveldonderhoud

Turf Tank introduceert twee nieuwe belijningsrobots

De Deense fabrikant Turf Tank introduceert twee nieuwe belijningsrobots; de Two en de Lite. De belijningsrobots hebben onder meer een nieuw design, een bedieningspaneel aan de bovenkant en een nieuwe spuitmodule.

De Deense fabrikant Turf Tank introduceert twee nieuwe belijningsrobots; de Two en de Lite. De belijningsrobots hebben onder meer een nieuw design, een bedieningspaneel aan de bovenkant en een nieuwe spuitmodule.

Het grootste verschil tussen de Two en de Lite is het formaat en het gewicht. De Turf Tank Two is 57,5 centimeter hoog, 84,1 centimeter breed en 110,2 centimeter lang. De robot weegt 56 kg. In de Turf Tank Two is ruimte voor een verfkan van maximaal 20 liter. Deze verfkan wordt voortaan iets schuin in de machine geplaatst. Volgens de fabrikant zuigt de robot daardoor alle verf uit de kan.

De Turf Tank Lite is een slag kleiner. Deze robot is 53,5 centimeter hoog, 74,3 cm breed en 97,8 cm lang. Deze machine is met 45 kg ook zo’n 11 kg lichter. In de Turf Tank Lite past een verfkan van maximaal 10 liter. De accucapaciteit van de Two en de Lite is wel gelijk. De robots kunnen naar verluidt maximaal vijf uur werken op een acculading. Is de accu leeg, dan kun je deze verwisselen. De fabrikant heeft de accu op een andere plek in de robot geplaatst, zodat deze beter bereikbaar is.

Bedieningspaneel

De fabrikant heeft ook het uiterlijk van de belijningsrobots onder handen genomen. De beschermkappen zijn gestroomlijnder en de robots hebben een ander type wielen. De nieuwe wielen zouden meer grip hebben. Een andere voorbumper zorgt er volgens de fabrikant voor dat de robot gemakkelijker bij doelpalen kan belijnen.

Verder zit er voortaan een bedieningspaneel aan de bovenkant van de machine. Met dit paneel kun je de werkzaamheden van de robot eenvoudig starten of pauzeren. Ook kun je met het scherm de sproeier aan- of uitzetten. Bij het voorgaande model, de Turf Tank One, kon je de robot alleen bedienen met een applicatie op de tablet.

Reinigen

Turf Tank heeft ook de sproeimodule gewijzigd. Bij de Turf Tank One kon je al de hoogte wijzigen. Dit is ook bij de nieuwe modellen mogelijk. Je kunt nu echter ook de sproeimodule eenvoudiger demonteren, zodat je deze grondig kunt reinigen.

Volgens Pim Hermans, verkoopmanager van Turf Tank voor Nederland en België, gaat de Turf Tank Two de Turf Tank One vervangen.

Kom ook naar Grasmannen Live!

Wil je meer weten over machines voor sportveldonderhoud? Kom dan naar Grasmannen Live. Tijdens deze studiedag vertellen verschillende aannemers en gemeentes met welke innovatieve machines en technieken zij sportvelden onderhouden. Het evenement vindt donderdag 21 september 2023 plaats in Stadion De Wageningse Berg in Wageningen (Gld.). Voor abonnees van Tuin en Park Techniek is dit evenement na registratie op de website gratis te bezoeken. Ben je geen abonnee, schaf dan een kaartje aan: Klik hier!

Gerelateerde artikelen