Favoriet

Maaien

Tuinrobot van Yarbo leverbaar met sneeuwblazer

De Amerikaanse fabrikant Yarbo die zich specialiseert in de bouw van elektrische autonome tuinrobots, heeft een de nieuwe S1 sneeuwblazer aan het programma toegevoegd.

De Amerikaanse fabrikant Yarbo die zich specialiseert in de bouw van elektrische autonome tuinrobots, heeft een de nieuwe S1 sneeuwblazer aan het programma toegevoegd.

De autonome tuinrobot is voorzien van een lithium-ion accu die volgens de fabrikant kan worden opgeladen bij temperaturen tot -30 graden Celsius. Op een volle accu kan de tuinrobot 3 uur maaien, 1,5 uur sneeuwblazen en 50 minuten blad blazen. Het opladen van de tuinrobot gebeurt draadloos en duurt 3 uur. De tuinrobot is voorzien van rtk-gps en camera’s om te navigeren en obstakels te ontwijken. De gebruiker kan zelf virtuele grenzen instellen en zogeheten no-go zones instellen. Indien de tuinrobot is uitgerust met een maaier kan die werken op hellingen tot 68 procent. Met een sneeuwblazer is dat 36 procent.

Veel aanbouwdelen

In totaal zijn er tien verschillende aanbouwdelen, waarvan er op dit moment drie verkrijgbaar zijn. Zo kan de tuinrobot worden geleverd met de B1 bladblazer, een M1 20 inch maaidek en de S1 sneeuwblazer. De fabrikant toont op de site dat er gewerkt wordt aan andere aanbouwdelen waaronder de Sweeper veegborstel, de Plow sneeuwschuiver, de Vacblow bladzuiger/blazer, de Arm groente-/fruitplukker, de Sprinkler voor irrigatie en spuiten van pesticiden en de Guard die de container op kan halen, pakketjes kan ophalen en kan beveiligen.

Prijzen

De prijs van de tuinrobot bedraagt met het M1 maaidek 6.999 dollar (6.484 euro) en met B1 bladblazer 6.799 dollar (6.299 euro).

Gerelateerde artikelen