Favoriet

Beurs

Groene Sector: Afstanden overbruggen met Workstep

Workstep bv. uit Arum (Fr.) presenteert op De Groene Sector Vakbeurs een gelijknamig elektrisch voertuig: de Workstep. De vierwieler rijdt maximaal 20 km/h en houdt het op een acculading een volledige werkdag vol.

Workstep bv. uit Arum (Fr.) presenteert op De Groene Sector Vakbeurs een gelijknamig elektrisch voertuig: de Workstep. De vierwieler rijdt maximaal 20 km/h en houdt het op een acculading een volledige werkdag vol.

De uitvinder van de Workstep is Johan Velting. De groothandel in elektronische apparatuur liep wat terug in coronatijd en dus bedacht Velting, gedreven door zijn passie voor elektronica, iets nieuws. Geen skelter en geen peperdure elektrokar, maar een vierwielige step die bedoeld is om afstanden af te leggen. Na 2,5 jaar ontwikkeling is de verkoop afgelopen jaar begonnen. Vooral in de glastuinbouw vinden de voertuigen aftrek. Velting staat op de beurs in Hardenberg om zich te oriënteren op de groene sector.

De Workstep wordt door twee zogeheten permanent magneet elektromotoren (2 x 350 Watt) aangedreven op de achterwielen. De accu met een capaciteit van 630 Wh wordt in eigen huis geproduceerd. Afhankelijk van de werkzaamheden kan er op een acculading acht uur gewerkt worden. Bijladen tot 50 procent duurt een klein half uurtje. Tijdens het remmen wordt de accu bijgeladen. Het draagvermogen van de Workstep is 300 kg, het trekvermogen bedraagt 500 kg. De Workstep zelf weegt 45 kg.

Elektrisch remmen

De Workstep laat zich volgens Velting het beste omschrijven als eenvoudig. Zo min mogelijk onderhoud, geen lekke banden (want massief) en weinig kabels. Een remkabel ontbreekt dan ook. Remmen gaat namelijk elektronisch met de hendel aan het stuur. Een keer de hendel inknijpen betekent remmen. Tik je de hendel twee keer kort aan, dan schakelt de Workstep in de achteruit. Dezelfde handeling zorgt ervoor dat je weer vooruit kan rijden.

De prijs voor de basisuitvoering van de Workstep bedraagt 2.495 euro exclusief btw. Op de optielijst staan onder meer een alarm, een trekhaak, een mand voorop en een zitting.

Alarm

Optioneel is de Workstep te leveren met een alarmsysteem.

Massief

Door het gebruik van massieve banden is het risico op lek rijden weg genomen.

Rem

Remmen gebeurt elektronisch. Veranderen van rijrichting kan door de hendel twee keer kort in te drukken.

Trekvermogen

Het voertuig kan 500 kg trekken. Het draagvermogen bedraagt 300 kg.

Gerelateerde artikelen