Favoriet

Sportveldonderhoud

Zelfrijdende SMG-kunstgrasborstel krabt infill los

De Duitse fabrikant SMG introduceert een nieuwe zelfrijdende kunstgrasborstel. De Turfboy TB1 Eco is voorzien van een egbalk en driehoeksborstel.

De Duitse fabrikant SMG introduceert een nieuwe zelfrijdende kunstgrasborstel. De Turfboy TB1 Eco is voorzien van een egbalk en driehoeksborstel.

De Turfboy TB1 Eco heeft een 8,5 kW (11,6 pk) sterke luchtgekoelde benzinemotor. Tussen de voor- en achterwielen is een driehoeksborstel gemonteerd. Voor de borstel is een 1,1 meter breed egbalkje geplaatst. Een dubbele rij egtanden krabt het infill-materiaal los, waarna de borstel het materiaal over het oppervlakte borstelt. Door de hoogte aan te passen, stel je de intensiteit van de bewerking in. Wil je het veld alleen borstelen, dan kun je de egtanden eventueel ook opklappen.

De 230 kilogram wegende zelfrijder is tijdens het borstelen 1,95 meter lang, 2,3 meter breed en 1,18 meter hoog. Tijdens transport klap je de driehoeksborstel aan beide kanten van het voertuig verticaal op. Aan het frame van de borstel kan eventueel ook een bladzeef worden bevestigd. De zeef heeft 4 tot 10 millimeter grote mazen. Bladeren en vuil blijven daardoor in de zeef achter en de infill-korrels vallen terug op het gras. Aan de achterkant van de machine zit tevens een trekhaak. Hieraan kun je extra borstels, een sleepmat, magneetstrip of een zandstrooier bevestigen.

Elektrische versie

SMG laat weten dat er dit jaar ook een elektrische versie van de Turfboy TB1 Eco komt. Deze variant wordt voorzien van een 48-volts-lithiumionaccu. Volgens de fabrikant kan je met deze machine 90 minuten aan het werk. Met een snellader kun je de accu in 2,5 uur opladen. Wanneer deze variant precies verkrijgbaar is, meldt de fabrikant nog niet.

Gerelateerde artikelen