Favoriet

Maaien

Getrokken Faunamaster-klepelmaaier voor quads

Het Deense Faunamaster heeft een getrokken klepelmaaier ontwikkeld die voorzien is van een Honda-benzinemotor. De FM130 maait 130 cm breed en weegt 370 kg.

Het Deense Faunamaster heeft een getrokken klepelmaaier ontwikkeld die voorzien is van een Honda-benzinemotor. De FM130 maait 130 cm breed en weegt 370 kg.

Op het dek van de Faunamaster FM130 is een Honda V-Twin GX 690 geplaatst. Deze motor levert een vermogen van 16,2 kW (22,1 pk) en drijft via een centrifugaalkoppeling en drie riemen de klepelas aan. De klepelas is 120 mm dik en is te voorzien van hamer- of Y-klepels. Volgens de fabrikant zijn de Y-klepels vooral geschikt voor gras. De hamerklepels zijn robuuster en kunnen naast gras ook houtopslag en riet maaien.

Met een afstandsbediening kun je de maaihoogte verstellen. Hiervoor is aan de zijkant van het klepeldek een actuator gemonteerd die de maaihoogte kan aanpassen. In de hoogste stand, voor transport, is de bodemvrijheid ongeveer 20 cm. Aan de achterkant kan tevens een klep elektrisch worden geopend. De maairesten worden dan verder achter uit de machine op het gemaaide oppervlakte geworpen.

Bodemvolging

De wielconstructie kan worden omgedraaid. De wielen zitten dan achter de klepelmaaier. Volgens de fabrikant kun je de maaier daardoor beter manoeuvreren en volgt het dek beter oneffenheden in het oppervlakte. Eventueel kun je de dissel schuin zetten, zodat de machine naast de quad maait.

De machine is 210 cm breed, 220 cm lang en 110 cm hoog en kost 5.736 euro excl. btw. Faunamaster bouwt naast klepelmaaiers ook zaaimachines, veldspuiten en een schijveneggen.

Gerelateerde artikelen