Favoriet

Oogsttechniek

Grin komt met grotere, getrokken versnipperaar

De Italiaanse fabrikant Grin komt met een zwaardere versnipperaar die takken tot 15 cm dikte kan verwerken. De Bioch150 Road is op een éénassig onderstel geplaatst.

De Italiaanse fabrikant Grin komt met een zwaardere versnipperaar die takken tot 15 cm dikte kan verwerken. De Bioch150 Road is op een éénassig onderstel geplaatst.

De Bioch150 Road heeft een 16,2 kW (22 pk) sterke tweecilinder Honda GX690-motor die bovenop de machine is gemonteerd. Volgens Grin kun je zo eenvoudiger onderhoud uitvoeren. De invoertrechter is 120 cm breed en staat op ongeveer 70 cm van de grond. Tijdens transport kun je de invoertrechter opklappen. Twee hydraulisch aangedreven invoerrollen geleiden het materiaal naar de hakseltrommel. Deze stalen rollen zijn 42 cm breed en zijn voorzien van tanden. De invoersnelheid is instelbaar met een draaiknop aan de linkerkant van de machine.

Een antistress-systeem voorkomt overbelasting. Bij grote hoeveelheden materiaal laat dit systeem de invoerrollen kortstondig achteruit draaien. Daarna wordt het materiaal weer ingevoerd. Het antistress-systeem is instelbaar op drie standen: groen materiaal, droog materiaal of vertakt materiaal. Zo wordt het systeem afgestemd op het materiaal dat je wilt versnipperen.

Messen

De Ultracut-hakseltrommel heeft drie messen. Deze messen zijn met een bevestigingsplaat aan de trommel bevestigd. Bij het verwisselen van de messen haal je de bevestigingsplaat los. Volgens de fabrikant zorgen de bevestigingsplaten ervoor dat je de messen sneller kunt wisselen en dat je deze nog beter kunt afstellen ten opzichte van het contrames. Elk mes heeft twee snijkanten en kunnen dus worden omgedraaid.

Schoepen aan de kopse kanten van de trommel creëren een luchtstroom en blazen de snippers uit de pijp. De blaaspijp kan 270 graden draaien en heeft een uitwerphoogte van 235 cm.

De Grin Bioch150 Road is in transportstand 303 cm lang, 166 cm breed en 187 cm hoog. De machine weegt 730 kg en kost 23.762 euro.

Kleinere versie

Vorig jaar introduceerde Grin al de Bioch120 Cross, een versnipperaar op een rupsonderstel. Deze versnipperaar is nu ook verkrijgbaar op een éénassig onderstel. De Bioch120 Road kan takken van maximaal 12 cm dikte verwerken en heeft eveneens een antistress-systeem. De Bioch120 Road weegt 500 kg en kost 18.025 euro.