2023 – 2


Nummer 2
Jaargang 74

Bekijk het vaklad digitaal

(inloggen vereist)

Alleen toegang met een Plus- of Totaal-abonnement

Nu aanvragen

Artikelen uit dit nummer (2023 – 2)

afbeelding

Hellingen maaien – Veilig op het talud

31-05-2023 | 4 minuten Albert van der Horst

Hoewel het aantal machines stijgt waarmee je betrekkelijk veilig taluds en hellingen kunt maaien, blijft het een klus met risico’s. Hoe kun je die beperken?

afbeelding

Emissieloos – Acculoopmaaiers

24-05-2023 | 6 minuten Gertjan Zevenbergen

Het aanbod professionele acculoopmaaiers is groot. Vooral in het openbaar groen, maar ook op campings wordt de maaier graag gebruikt, zeker als een zeroturnmaaier net een maatje te groot is. Maar ook voor hoveniers biedt de machine veel voordelen, waaronder lage onderhoudskosten.

afbeelding

Bob-Cat met nieuwe jas

17-05-2023 | 5 minuten Wilbert Beerling

Er was al een groene Bob-Cat-zeroturnmaaier. Een identieke machine wordt nu onder de iets afwijkende naam Bobcat én in de bekende zwart-wit-oranje kleurstelling geïntroduceerd.

afbeelding

Paul Steur: Stihl FSA 135

09-05-2023 | 1 minuut Redactie

“In het voorjaar gebruik ik deze accubosmaaier voor het maaien van siergrassen. Doordat ik ook vaste planten terugzet, hoef ik niet continu te maaien.”

afbeelding

Waterstof uit bermgras

03-05-2023 | 4 minuten Frank Rijnsburger

Bermgras wordt doorgaans gecomposteerd. Vermeulen, Nett Energy en Delphy slaan de handen ineen en onderzoeken of je er waterstof mee kunt maken.

afbeelding

Nils van Ligten: ‘Maaier is slechte grazer’

26-04-2023 | 4 minuten Albert van der Horst

Maaien is een slechte imitatie van grazen, vindt ecologisch hovenier Nils van Ligten. Maar het is nu eenmaal noodzakelijk om verruiging te voorkomen. Om de schade aan flora en fauna te beperken, moet je het maaibeleid aanpassen aan de soorten die je vindt.

afbeelding

VIDEO: Rooien op hoogte

18-04-2023 | 1 minuut Jasper Lentz

Corné van Gorkum rooit populieren bij een boerderij aan de Wâldwei in Elahuizen (Fr.). De bomen vormen een gevaar voor de bewoners. Van Gorkum, medewerker van Boomrooierij Weijtmans uit Udenhout (NB.), gebruikt voor de tweedaagse klus een telekraan met een eigen gewicht van 40 ton en een mastlengte van 42 meter.

afbeelding

Gezocht: tuin om te maaien

14-04-2023 | 2 minuten Chris Vlaanderen

‘Gezocht: tuin om te maaien’. Dat was de kop van de advertentie die ik als 16-jarige jongen op Marktplaats zette. De oproep bleek een succes. Binnen enkele weken had ik vijf adressen in de omgeving waar ik elke zaterdag en in vakanties aan de slag kon.