2023 – 6


Nummer 05
Jaargang 74

Bekijk het vakblad digitaal

(inloggen vereist)

Alleen toegang met een Plus- of Totaal-abonnement

Nu aanvragen

Artikelen uit dit nummer (2023 – 6)

afbeelding

Pitstop – Rubber tracks

05-02-2024 | 3 minuten Johan Simmelink

Een minigraver is gemaakt voor het graafwerk op uiteenlopende ondergronden. Soms vraagt de ondergrond om een ander type rups. Hoe houd je het rijwerk in tiptop conditie en hoe verwissel je een track? 

afbeelding

GKB leaf reducer – Mulchen en verdelen

30-01-2024 | 4 minuten Frits Huiden

Blad niet wegblazen en afvoeren, maar ter plekke versnipperen en verdelen. Met de werkwijze van de GKB Leaf Reducer komen aannemers tegemoet aan de duurzaamheidsdoelen die overheden stellen. Het versnipperde blad voedt het groen en maakt het minder gevoelig voor droogte. Lawaaiig is de machine wel, net als gevoelig voor verstoppen bij nat blad.

afbeelding

Betonzagen met accu

24-01-2024 | 4 minuten Albert van der Horst

Een accudoorslijper is voor een hovenier vooral interessant als hij daarin dezelfde accu’s kan plaatsen als in zijn bosmaaier of kettingzaag of misschien zelfs wel als in zijn boorhamer, haakse slijpmachine of schroefboormachine. Dan hoeft hij niet telkens opnieuw te investeren in accu’s.  

afbeelding

Reform eRM9 – De eerste elektrische

18-01-2024 | 4 minuten Jasper Lentz

De Oostenrijkse fabrikant Reform presenteerde eerder dit jaar de eerste elektrische eenasser in zijn programma. De eRM9 doet qua prestaties en uiterlijk weinig onder voor de benzinevariant. Het vermogen ligt iets lager.

afbeelding

FSI B31 – Gedrongen frees

18-01-2024 | 2 minuten Jasper Lentz

Om het gat in het programma van compacte stobbenfrezen te vullen, heeft de Deense fabrikant FSI de B31 ontwikkeld. De machine die importeur Hissink uit Oeken (Gld.) demonstreert is 74 cm breed en heeft een 19,8 kW (26,5) pk sterke Kohler-benzinemotor.

afbeelding

Accubladblazer – Strijd der luchtbezems

17-01-2024 | 20 minuten Chris Vlaanderen

Menig machinefabrikant beweert dat hij de sterkste accubladblazer produceert. Maar is dat ook zo? In een extra grote multitest testte Tuin en Park Techniek samen met groenaannemer Vaarkamp uit Ede (Gld.) zeven ruggedragen accubladblazers van verschillende merken.

afbeelding

Husqvarna Strix – De robot van 2033

04-01-2024 | 5 minuten Chris Vlaanderen

Husqvarna laat met het Strix-concept zijn licht schijnen op de maairobot van de toekomst. De robot van 2033 maait niet alleen het gras, maar verricht ook andere klussen, verzamelt data over de bodem en omgeving en werkt nauw samen met andere robots.

afbeelding

Derk Anken: EGO LB7650E

27-12-2023 | 1 minuut Redactie

Voor het tuinonderhoud heb ik verschillende Ego-machines, waaronder deze bladblazer. Ik gebruik deze machine niet alleen in de herfst om bladeren te verwijderen, maar ook de rest van het jaar om de boel schoon te blazen als ik klaar ben met een klus.

afbeelding

Brandstoffen – Van de diesel af

21-12-2023 | 5 minuten Gertjan Zevenbergen

Wat is de brandstof van de toekomst? Voor trekkers onder 73 kW (100 pk) is elektriciteit het antwoord. Maar voor trekkers met meer vermogen? Daar zijn de antwoorden nog open. Waterstof of toch maar gewoon diesel?

afbeelding

Dragon LF1000 Lifter – Sterke heffer

18-12-2023 | 1 minuut Frank Rijnsburger

G&G Green Tech uit Leerdam (Ut.) gooide recent de focus van het bedrijf volledig om. Van een traditioneel tuin- en parkmachinebedrijf is het bedrijf nu importeur van Hörger-sportveldenreinigers, Green Mech-houtversnipperaars en sinds augustus van machines van Dragon Equipment.

afbeelding

Luchtbezems

15-12-2023 | 2 minuten Chris Vlaanderen

Een luchtbezem. Zo wordt de bladblazer gekscherend weleens in België genoemd. Eigenlijk dekt die omschrijving veel beter de lading dan het woord bladblazer. Want deze machine is voor meer zaken bruikbaar dan alleen voor het blazen van blad.