Eima: MF presenteert 5600-serie

Massey Ferguson heeft op de landbouwbeurs Eima in Bologna (Italië) de 5600-serie gepresenteerd met vermogens van 62 tot 77 kW (85 tot 105 pk). De constructeurs hebben alles in het werk gesteld om het voorladerwerk zo aangenaam mogelijk te maken.

Zestig procent van de trekkers in West-Europa in de vermogensklasse 60 tot 80 kW wordt geleverd met een voorlader. Om het zicht naar voren en boven zo goed mogelijk te maken, kozen de constructeurs daarom voor een getailleerde, aflopende motorkap en een grote dakruit. Eventueel kan de trekker ook nog met een laag dak worden besteld.

Rem werkt als koppeling

Verder zijn de 5608, 5609 en 5610 uitgerust met de 16×16 Dyna-4-transmissie, waarbij de eerste centimeters van het rempedaal – bij gekoppelde remmen – de koppeling bedienen. Dat betekent dat je bij werk met de voorlader maar één pedaal hoeft te gebruiken.

De viercilinder Perkins-motoren uit de 5400-serie zijn vervangen door driecilinders van Agco Power. De motoren met een inhoud van 3.300 liter voldoen aan de stage 3B-milieunormen.

massey ferguson 5600

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.