SCR werkt samen met CRV

20150130_heatimeSCR, het Israëlische bedrijf dat Heatime maakt en verkoopt, gaat nu ook samenwerken met fokkerijorganisatie CRV. Heatime wordt namelijk onderdeel van het Ovalert vruchtbaarheidsprogramma.

Heatime werd al eerder verkocht door spermaleverancier Semex en nu dus ook door CRV. Ovalert-deelnemers kunnen door de SCR techniek de vruchtbaarheid van de kudde in de gaten houden. De software en bijbehorende sensoren om de nek van de koe monitoren de activiteit van koe en leggen ook het herkauwen vast. Zo valt al in een vroeg stadium te ontdekken of het dier tochtig is, gezond is en een goed rantsoen krijgt.

“CRV wil leidend zijn als het gaat om het management van de kudde. En daarom willen we graag met innovatieve partners samenwerken”, zegt Jos Koopman, directeur van CRV West-Europa. “SCR is een pionier en daarom voor ons aantrekkelijk.” Sinds december vorig jaar is SCR onderdeel van het van oorsprong Nieuw Zeelandse Allflex, leverancier van identificatiemiddelen voor ondermeer koeien.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.