Emissie Ecovloer naar 7 kg

De emissiearme vloer voor ligboxenstallen van de Belgische fabrikant Anders Beton staat zo’n zes jaar op de zogenoemde Rav-lijst, de lijst met toegestane systemen voor emissiearme huisvesting. Sinds 1 oktober dit jaar heeft de Ecovloer een definitieve emissiefactor van 7 kg.

Het goede nieuws is dat de voorlopige emissie van de Ecovloer tot 1 oktober 7,7 kg ammoniak per koe per jaar was. De definitieve factor is dus 10 procent lager. Wie de Ecovloer al aanschafte toen de emissiefactor nog 7,7 was, mag volgens de regels nu ook met 7 kg rekenen.

De Ecovloer heeft de BWL 2010.34 V6 en staat op de RAV-lijst onder 1.13. De Ecovloer zit dus wederom ruim onder de 8,6 kg die nodig is voor de Maatlat Duurzame Veehouderij.

20161021_Ecovloer-op-RAV-lijst

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.