Sima 2019: Same vernieuwt Dorado-serie

Same presenteerde op de Sima in Parijs een vernieuwde versie van de Dorado-serie met een nieuwe neus. De motor en versnellingsbak zijn onveranderd gebleven, maar het aantal modellen in de serie is van 6 naar 4 gegaan.

Wat wel is veranderd is de aftakas die nu standaard een 540-540 Eco is in plaats van een 1000-540 die op de voorgaande generatie standaard is. Daarnaast is er een aftakas met drie toeren (540-540E-1000) leverbaar die niet op de voorgaande generatie leverbaar is. Ook de remmen zijn anders, zo is de nieuwe Dorado standaard voorzien van droge remmen. Optioneel zijn de meervoudige schijvenremmen in oliebad. De voorgaande generatie had alleen natte remmen.

Nog een verschil is dat de fronthef nu 2.100 kg kan tillen, dat is 350 kg meer dan de vorige generatie. Het laatste verschil is dat de nieuwe serie iets compacter is dan de voorgaande serie.

Naar verwachting worden de wijzigingen ook doorgevoerd op de Deutz-Fahr 5D, Lamborghini Spire en de Hurlimann XA.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Als uitgever van Mechaman, LandbouwMechanisatie, Veehouderij Techniek en Tuin en Park Techniek zijn wij continue op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Het invullen van deze enquête duurt ongeveer 2 minuten

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.