Nieuw kalvergroepshok van Schrijver Stalinrichting

Tijdens Tarmstedter Ausstellung in het Duitse Tarmstedt introduceerde Schrijver Stalinrichting een nieuw groepshok voor kalveren van 4 tot 12 weken oud. In vergelijking met de eerdere variant heeft deze onder meer andere afmetingen. Het hok is 2,5 meter breed en 4,5 meter diep.

Naast de nieuwe afmetingen is het hok dankzij lepelkokers aan de voorkant eenvoudiger  te verplaatsen. Aan de achterkant van het hok zitten luchtschuiven, waarmee je de temperatuur in het hok min-of-meer kunt regelen. Aan de voorkant van het hok zit een roostervloer. Kalveren schijten namelijk vaker als ze aan het vreten zijn. Dankzij het rooster blijft het stro langer schoon. Het hok wordt geleverd met hooiruif, watervoorziening, verlichting en voertrog met wegklapbare drinkschalen.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.