Keydollar Robo-Bed: boxen strooien met mestrobot

Keydollar uit Balk produceert mestscheiders. Nu heeft het bedrijf een instrooirobot ontwikkeld voor bevestiging op mestrobots. De Robo-Bed kan volgens het bedrijf op elke reguliere mestrobot gemonteerd worden en strooit de ligboxen in tijdens het schuiven van de vloer.

De Robo-Bed heeft een voorraadbuffer voor 200 liter strooisel die wordt gevuld als de robot wordt opgeladen in het laadstation, bijvoorbeeld met droge fractie. Als er 10 liter strooisel per ligbox per dag wordt bijgestrooid, zou de Robo-Bed voldoende capaciteit hebben voor 120 ligboxen.

De Robo-bed weet volgens Keydollar aan de hand van een signaal van de mestrobot wanneer deze langs de ligboxen schuift en dus wanneer gestrooid moet worden. De Robo-Bed heeft een eigen accupakket en oplader. Voor onderhoud kan de automatische instrooier voorover worden gekanteld. De fabrikant laat weten dat een Robo-Bed een investering van ongeveer 25.000 euro vergt. De instrooier is vervaardigd uit rvs.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.