Alle modellen hebben een nieuwe Stage III motor. De Duitse fabrikant Kramer bouwt door de toevoeging van drie nieuwe modellen, de Scorpion 7040 en 9040 Varipower en de 7045 Varipower nu zeven modellen verreikers voor Claas. Het programma loopt van 3,3 ton hefvermogen met 6,25 meter hefhoogte tot 4 ton hefvermogen en 8,95 meter hefhoogte.

De verreikers hebben een nieuwe Deutz Stage III motor met een vermogen van 90 kW (120 pk) en 105 kW (140 pk) als optie. Afhankelijk van het model heeft de Scorpion een Claas Varipower of de Varipower Plus, een traploze transmissie met een maximum snelheid van 40 km per uur.

De verreiker heeft een olieopbrengst van 110 liter per minuut en alle transmissie en arm functies kun je bedienen met een multifunctionele joystick. De airco, drie stuur mogelijkheden, palletvork en automatische trekhaak met wagenrem zijn standaard. De Varipower Plus modellen leveren 150 liter olie per minuut met load-sensing en hebben naast de standaard uitrusting nog een palletvork, vering van de arm en een luchtgeveerde stoel.