New Holland introduceert introduceerde afgelopen week de T5000-trekker in Amerika. De trekker is verkrijgbaar van 63 tot 86 kW (85 tot 115 pk) met twee- of vierwielaandrijving en vervangt de TLA-serie.

De vier modellen hebben een vier cilinder motor met een turbo en intercooler. Deze motor zou volgens de fabrikant zuiniger moeten zijn dan zijn voorgangers. De motor zou dikker en zwaarder zijn wat minder geluid en trillingen oplevert. Ook zou hij meer kracht hebben en geschikt zijn voor B100 (100%) biodiesel.

New Holland heeft de voor- en achteras verzwaard en het hefvermogen verhoogd tot 3.000 kg. De hydraulische capaciteit is standaard 73 liter per minuut maar kan optioneel naar 95 liter per minuut door een gedeelte van stuurpomp opbrengst toe te voegen.

De standaard uitvoering heeft een 12×12 Synchro Command transmissie met een gesynchroniseerde of onder belasting schakelbare voor- achteruit. De Deluxe uitvoering heeft een 24×24 Dual Command met een onder belasting schakelbare voor- achteruit. Op beide uitvoeringen is als optie een kruipbak beschikbaar. De Deluxe uitvoering heeft standaard een maximum snelheid van 40 km/uur.

Gerelateerde artikelen