De Duitse GEA Group, het moederbedrijf van onder meer Gea WestfaliaSurge, heeft de bedrijven van DB Wilaard Holding overgenomen. Onder deze holding vallen onder meer de bedrijven Royal De Boer en Brouwers Equipment, beiden leveranciers van stalinrichtingen in Europa.
Hoeveel eigenaar en algemeen directeur Jan Zeinstra voor zijn bedrijf heeft gekregen wil hij niet zeggen. Het hoofdkantoor van Wilaard is gevestigd in Leeuwarden. Het bedrijf had in 2008 een omzet van 40 miljoen Euro en heeft 160 medewerkers in dienst.
Door de overname is de GEA Group ook eigenaar van Wilarus LLC. Dit bedrijf is opgericht in 2004 als verkoop- en productiebedrijf van stalinrichtingssystemen voor Rusland en andere GOS-staten. Deze overname moet overigens nog wel worden goedgekeurd door de Russische kartelautoriteiten.

Volgens Dirk Hejnal, CEO van de GEA Farm Technologies divisie is de overname vooral strategisch belangrijk. “Onze productiebasis en ons distributienetwerk worden hierdoor vergroot in een bredere internationale markt. Na de overnames van Houle en Norbco in Noord Amerika hebben we met deze overname onze strategie voor stalinrichting in Europa en Rusland ingevuld. De Wilaard Groep heeft een bewezen internationale reputatie voor excellentie in het ontwerp en de uitvoering van stalinrichting en mestverwerking voor de internationale rundveehouderij sector.”

GEA Farm Technologies blijft de merken Royal De Boer en Brouwers voeren. Deze zouden internationaal een grote naamsbekendheid hebben. De productie en verkoop van stalinrichting en mestverwerking blijft gehandhaafd vanuit de hoofdvestiging in Leeuwarden en de verkoop en productie faciliteit van Wilarus in Kolomna in Rusland.

Gerelateerde artikelen