De machines uit de GreenHolland-lijn zouden oorspronkelijk al in januari 2008 het levenslicht zien, maar dat stelde de Brabantse machinebouwer al uit. Nu blijkt dat er voorlopig geen sprake is van een introductie van de werktuigen. De reden voor het uitstellen van de introductie wil de fabrikant niet bekend maken. Ook is niet duidelijk of de machines ooit nog te koop zullen zijn. De website van het merk is in ieder geval van internet verdwenen.

  • Peeters schort ontwikkeling GreenHolland hooibouwlijn op
  • Machines hadden in januari 2008 te koop moeten zijn

In mei 2007 vertelde directeur Dannie Peeters Veehouderij Techniek dat er ruimte was voor een goedkope en eenvoudige hooibouwmachines. Hij liet toen een schijvenmaaier zien met een werkbreedte van 3,10 meter. Ook waren er plannen om een vlindermaaiercombinatie te bouwen.
De maaiers werden door Peeters in samenwerking met Gewitech Machinebouw ontworpen. Dat bedrijf werkte voornamelijk aan de hydrauliek van de machines. Gewitech-directeur Wim Reijersen van Buren werkt nu voor machinebouwer Lely. Een bedrijf dat haar eigen hooibouwwerktuigenlijn heeft.