Lely, fabrikant van automatische melksystemen en hooibouwwerktuigen, heeft nu ook een opraapwagen in het programma. Het bedrijf gaat daarvoor een samenwerkingsverband aan met het Duitse Mengele Agrartechnik.
Lely neemt ook een minderheidsaandeel in Mengele. Hoe groot dat aandeel is wil een woordvoerder van het bedrijf niet zeggen.

  • Lely neemt minderheidsaandeel in Mengele
  • Lely levert vanaf 2010 opraapwagens onder eigen kleur en naam
  • Mengele krijgt toegang tot uitgebreid dealernetwerk buiten Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland

Het Duitse Mengele bouwt in het Duitse Waldstatten niet alleen opraapwagens. Er worden ook getrokken hakselaars, mestverspreiders en kippers gefabriceerd. Al deze machines kan Lely nu onder haar eigen naam en in eigen kleuren verkopen in de hele wereld, met uitzondering van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In die landen blijft Mengele de naam die op de opraapwagens zal prijken.
Voorlopig zal Lely zich op de opraapwagens van het merk concentreren. Al onderzoekt het bedrijf wel of het de andere machines uit het Mengele pakket onder eigen naam moet verkopen.
Vanaf seizoen 2010 levert Lely de eerste opraapwagens uit.”Wij kunnen onze klanten nu ook een efficiënte oplossing bieden voor de verwerking van kuilvoer in sleufsilo’s”, zegt Niels Havermans, managing director van Lely International in een persbericht.
Met de samenwerking tussen Lely en Mengele lijkt Mechatrac de import van de Mengele-machines kwijt te raken.
Update 18-09:
Mechatrac blijft importeur van de Mengele opraapwagens. Ook vanaf 2010, zo heeft de Mengele-directie het Nederlandse bedrijf laten weten. In Nederland zullen dus dezelfde opraapwagens dus zowel onder Lely als Mengele naam te koop zijn.
Meer nieuws en video’s: www.mechaman.nl

Gerelateerde artikelen