• Extra 200-serie gedeeltelijk vernieuwd
  • Extra 400-serie nu met kopakkerstand
  • Extra 600-serie nu ook als 2,4 en 2,8 meter

De nieuwe 200-serie maaiers van Vicon is een goedkoper alternatief voor de schijvenmaaier zonder kneuzer en is deels de vervanger van de CM schijvenmaaiers. De maaier met zijophanging heeft de Extra-maaibalk met drie messen per schijf. De maaiers zijn verkrijgbaar met een werkbreedte van 2,4 2,8 of 3,2 meter. De machine kan op taluds tot 35 graden maaien. Werden de CM en DMP maaiers nog in Nieuw Vennep gebouwd, de Extra maaiers komen allemaal uit de fabriek in het Deense Kerteminde.

Kopakkerstand
Vicon introduceerde vorig jaar al de 400-serie schijvenmaaiers met middenophanging. Nu zijn de maaiers uit deze serie uitgerust met een hydraulische bodemdruk­instelling en een hydraulische kopakker­cilinder. De maaier kreeg een extra draaipunt wat hem meer flexibiliteit moet geven bij het maaien op hellingen. De machine moet de DMP-maaier vervangen met de werkbreedtes van 2,8, 3,2 en 4 meter. De maaier klapt voor transport hydraulisch naar achteren.

Maaiers met kneuzer
Vicon presenteert ook een 2,8 en 2,4 meter schijvenmaaier met een kneuzer. Deze 600-serie maaiers zijn echter niet voorzien van de gesleepte ophanging maar van een ‘gewone’ middenophanging. De maaier heeft een non-stop obstakelbeveiliging die ervoor zorgt dat de maaier na het ontwijken van een obstakel weer vanzelf terugkeert in werkpositie. Het toerental van de kneuzer is met poelies verstelbaar.

Gerelateerde artikelen