De Noord-Ierse machinefabrikant Redrock introduceert een nieuwe 3 ton telescooplader op de Agritechnica. Hij vervangt het huidige model TH 280 S

  • Nieuwe Redrock 3 ton telescooplader
  • 93 kW sterke Iveco motor
  • Vernieuwde cabine

De nieuwe TH 320 op veel punten aangepast ten opzichte van zijn voorganger. Hij zou door zwaardere assen meer duw- en trekkracht leveren en door de kantelbare kabine ook nog eens onderhoudsvriendelijker zijn. De machine is voorzien van een 93 kW (126 pk) Iveco motor en een powershift versnellingsbak. De vernieuwde cabine heeft standaard een airco en meer hoofdruimte. Alle functies van rijden en heffen bedien je met de multifunctionele joystick.
Motor
De Iveco motor zit nu helemaal achter op het chassis, het koelsysteem heeft een 30 procent hogere capaciteit en kon door de nieuwe positie kan deze nu tussen de motor en de cabine. Hierdoor zou het geluidsniveau in de cabine lager zijn. De aflopende motorkap zorgt voor een beter zicht naar achteren. De Redrock TH 320 heeft maximale laadhoogte van ruim 5 meter en een hefcapaciteit van 3.000 kg. De machine is 2,8 meter hoog en weegt 7.380 kg.
Tranport
De maximale rijsnelheid van de TH 320 bedraagt 40 km/uur. De remmen en assen zijn uiteraard volledig op deze snelheid aangepast. Voor comfortabel rijden is de laadarm is voorzien Softride, een dempingsysteem wat de beweging van de arm dempt.

Gerelateerde artikelen