De Noorse fabrikant Kverneland Group neemt de ruwvoer afdeling van Veenhuis uit Raalte over.

  • Kverneland neemt ruwvoer machines over
  • Veenhuis blijft voorlopig produceren
  • Prototype nieuwe dubbeldoelwagen bij Kverneland

De silageafdeling bestaat uit de dubbeldoelwagens, de silagewagens, de overlaadwagens en de kuilverdelers. Veenhuis blijft deze voorlopig nog voor Kverneland produceren. Kverneland zal deze machines verkopen met de Vicon en Kverneland Taarup merknaam.
Nieuwe wagen op Agritechnica
Veenhuis was één van de eerste op de markt van dubbeldoelwagens. Een nieuwe dubbeldoelwagen is in ontwikkeling en heeft ondertussen een jaar proefgedraaid. Kverneland zal deze wagen in haar eigen kleuren presenteren op de Agritechnica. Ook de andere machines uit het silageprogramma zijn op de beurs te zien.
‘Belangrijke stap’
Claus Udengaard Thomsen, Managing Director van de ruwvoer devisie van Kverneland Group verteld: “Dit is een zeer belangrijke stap voor de Kverneland Group. We willen onze positie in de opraapwagens weer versterken. Veenhuis behoort tot de pioniers bij de dubbeldoelwagens en produceert machines van hoge kwaliteit.” Hij vervolgt: “We zijn blij om een productlijn met zo’n grote reputatie aan onze portfolio toe te voegen. Het product vult de bestaande lijn perfect aan en geeft een perfecte basis voor verdere ontwikkeling.”

Gerelateerde artikelen