Lely heeft ook voor de Agritechnica een nieuwe gele revolutie in petto. En nee, deze perswikkelcombinatie is straks alleen in rood leverbaar.

De perswikkelcombinatie, die door het leven gaat als de Welger RPC445 Tornado, is voorzien van een rondebalenpers met variabele kamer.

  • Variabele perswikkelcombinatie
  • Enkele as
  • Twintig procent meer capaciteit meent Lely

De machine is voorzien van een enkele as met 710/40R22.5 banden. Om de pers toch binnen de 2,80 breedte te houden, moest de perskamer dus omhoog. De invoer heeft dan ook een diameter van 80 cm. Dat stuwt niet alleen het gras voldoende ver omhoog, het levert ook een hoge capaciteit op.

45 seconden per baal

Na het persen van de baal opent de perskamer en rolt de baal op de lager gelegen wikkeltafel. Die begint met draaien, nog voor de klep wordt gesloten. Dat moet uiteindelijk voor een maximaal 20 procent hogere capaciteit zorgen, meent Lely. Iedere 45 seconden moet er een baal van de wikkeltafel rollen.

Automatisch op hoogte

De wikkelaar stelt zich overigens automatisch op de juiste hoogte in zodat de film altijd over het hart van de baal wordt gewikkeld. Tegelijkertijd rekent het wikkelsysteem uit hoeveel omwentelingen nodig zijn voor de gewenste lagen folie.

6.000 kg
De Tornado maakt en wikkelt balen met een doorsnede van 90 tot 160 cm. De machine weegt bijna 6.000 kg en is 5,75 m lang.

Gerelateerde artikelen