Allereerst zet SDF de al jarenlang durende samenwerking met Kverneland voort, zo laat het in een persbericht weten. Daarnaast zal het bedrijf vanaf september 2010 ook persen en trommelmaaiers van Kuhn in de Deutz-Fahr kleuren verkopen.
Trommelmaaiers van Kuhn
Voor de overname van de Kverneland-fabriek in Geldrop door Kuhn verkocht Same Deutz-Fahr al machines uit deze fabriek onder de Deutz-Fahr naam en in de groene kleur. Dat blijft zo. Deutz-Fahr zal trommelmaaiers met en zonder conditioner, ronde balenpersen met vaste en variabele kamer, vierkante balenpersen, balenwikkelaars en pers-wikkelcombinaties uit deze Kuhn-fabriek blijven verkopen.
Opraapwagens van Kverneland
Daarnaast koopt Same Deutz-Fahr ook de schijvenmaaiers met en zonder conditioner, schudders, harken en opraapwagens die Kverneland in het Deense Kerteminde bouwt. Al deze machines worden via het eigen Deutz-Fahr dealernetwerk verkocht.
80 miljoen
Massimo Bordi, directeur van SDF wil middels deze strategie de verkoop van hooibouwmachines opkrikken van de huidige 40 miljoen euro per jaar naar 80 miljoen euro over drie jaar. Daarvoor zullen dealers wel hun best moeten doen, want Bordi verwacht marktaandeel van andere merken af te kunnen snoepen. Daarnaast hoopt hij ook in landen waar het merk nog niet vertegenwoordigt is, machines te kunnen verkopen.