Fabrikant Lely voegt aan hun gedragen serie Attis balenwikkelaars drie nieuwe, getrokken, modellen toe. Grote verschillen tussen de modellen zijn de dissel, de manier van wikkelen en mogelijke opties.

Het instapmodel is de Attis PT 130. Deze is volgens Lely vooral bedoeld voor boeren die zelf hun balen wikkelen. De PT 130 wikkelt balen met een maximale diameter van 130 centimeter. De bediening gebeurt mechanisch, via de cabine, met bowdenkabels. De machine heeft een laag zwaartepunt door zijn lage bouw.
Vol automatisch is mogelijk
De PT 160 kan, door verstelbare armen, balen oppakken met een diameter van 125 tot 150 centimeter. Het wikkelproces is standaard semi-automatisch en kan optioneel tot vol automatisch worden uitgebreid. Dit maakt de PT 160 ook geschikt voor gebruik achter de pers. De houder, voor rollen plastic, is in hoogte verstelbaar.

In lijn
De PS 160, het grootste model uit de serie, komt overeen met de kleinere PT 160. Het grootste verschil zit hem in de manier van wikkelen. Dit gebeurt bij de PS 160 volgens het ‘satelliet’ principe. Hierbij draaien de rollen plastic om de baal heen en draait de baal zelf alleen om zijn as. Een groot voordeel hiervan is de hoge capaciteit. Ook heeft de PS 1560 een hydraulisch verstelbare dissel. Hiermee is de wikkelaar zowel in lijn, als naast de trekker te zwenken.