De ROC RT 380 hangt ook niet achter de trekker maar ervoor, in de fronthef. Tijdens het bijeen harken van een kwetsbaar gewas zoals luzerne rij je dus niet over het gewas. De bladeren verpulveren niet en de stengels breken niet. Ook zou je op kleine percelen gemakkelijk met deze machine uit de voeten kunnen, meent de fabrikant.

  • Bandhark voor de trekker
  • Zacht voor het gewas
  • Werkbreedte 3,80 m

Tijdens transport bedraagt de breedte van de 820 kg wegende machine 2,94 m en je hebt 45 kW (60 pk) vermogen nodig om de hark aan te drijven.

Voederwinningsdemonstratie
Tijdens de voederwinningsdemonstratie in het Belgische Bras-Haut was de machine werkend te zien. Tijdens de ochtenddemonstratie liet de machine teveel van het wel erg korte gras liggen. Voor de tweede demonstratie op dezelfde dag hadden de ROC-monteurs de hark een stuk dieper afgesteld. Toen bleek de hark niet alleen het gras bij elkaar te rapen, maar ook een deel van de zode mee te nemen. Er kwam teveel zand in de wiers. Voldoende gewas en een hoge stoppel lijkt voor een goede werking van deze machine door zijn matige bodemaanpassing dan ook een vereiste.

Gerelateerde artikelen