De familie Dornauf, die op het Australische eiland Tasmanië wonen wil de komende twee tot drie jaar een nieuw bedrijf bouwen voor 500 tot 600 koeien. Nu al hebben drie generaties van de familie Dornauf drie bedrijven waar ze in totaal 1.100 koeien melken.
Revolutie
“We denken dat deze techniek erg belangrijk is voor de toekomst van de melkveehouderij. Dat wij deel kunnen uitmaken van de start van deze revolutie is opwindend”, zegt Chris Dornauf. De melkveehouder zegt te investeren in de DeLaval automatische melkrotor (AMR) omdat hij graag willen focussen op de prestatie van de koeien, en niet op het zelf melken.
Eind dit jaar klaar
De nieuwe geautomatiseerde melkstal van Dornauf heeft 24 standen, twee robotarmen die de spenen reinigen, twee die de tepelbekers aanhangen en een geautomatiseerde sprayarm. Eind dit jaar moet Dornauf met het automatische melksysteem kunnen werken, verwacht DeLaval. Het bedrijf test de AMR verder in Zweden en Australie en verwacht daar de komende tijd nog meer systemen te verkopen. Daarna, in 2012, wil DeLaval ook met de verkoop van AMR in andere geselecteerde landen starten.