Op de aanstaande Agritechnica-beurs stelt Krone zijn nieuwe Ultima perswikkelcombinatie aan het publiek voor. Deze machine maakt ronde balen, wikkelt het net eromheen en vervolgens het plastic zonder dat de chauffeur hoeft te stoppen.
Voor de nieuwe machine ontving de Duitse fabrikant van DLG een gouden medaille. Krone zegt dat de capaciteit tot wel 50 procent is verhoogt omdat de trekker nooit meer stil hoeft te staan.

Hoge baaldichtheid
Het systeem werkt met twee transportbandjes die aan de boven- en onderkant van het invoerkanaal achter de invoerrotor en snijinrichting zijn gemonteerd. Deze comprimeren het gewas en kunnen het langzamer of sneller invoeren. Doordat de voorkamer variabel in hoogte is, is de gewasinvoer altijd optimaal voor perskamer. Hiermee kan ook een hogere baaldichtheid worden gehaald. De perskamer is hoog gemonteerd zodat de baal direct op de wikkeltafel valt.
Automatisch aanpassen
Via het TIM, Tractor Implement Management, Isobus-systeem neemt de pers zelf de besturing van de trekker over. Zo wordt de rijsnelheid automatisch aangepast aan de belasting van de machine. Dit moet verhinderen dat de pers volloopt en een constant baalvolume garanderen.

Gerelateerde artikelen