Om snel een of enkele koeien te kunnen bekappen, maakte Hans van Mook zelf een mobiele bekapbox: de Flexicare. De aan de verreiker, shovel, voorlader of hefmast gekoppelde box, laat je over de koe zakken.

De Flexicare van Van Mook kun je overal inzetten, zolang je de koe vast kunt zetten in het voerhek. De mobiele bekapbox hangt aan de giek, voorlader of hefmast. Daardoor heeft de bekapbox geen plateau en rust hij niet op de grond. Na gebruik resulteert dat in een nagenoeg onbevuilde bekapbox.

Om de achterbenen op te tillen gebruikt Van Mook een cilinder met ketting en band. Optioneel monteert Van Mook een tweede fixeerbuis die de koe het trappen onmogelijk maakt. Ook daarvoor gebruikt Van Mook een cilinder. De voorpoten tilt hij op met spindels die worden aangedreven door hydromotoren. Voor het bekappen van de voorpoten hangt de koe in een singel die ook met een cilinder geheven wordt. Met drie regelblokken op de box kun je alle functies bedienen.

De bekapbox kan zwenken, de machine waar de Flexicare aan gekoppeld is hoeft dus niet loodrecht te staan ten opzichte van het voerhek. Als je een vierde functie hebt, kan zwenken hydraulisch. Voor de overige functies heb je aan een dubbelwerkend ventiel voldoende. Optioneel zijn drie werklampen en een omvormer van 12 naar 230 volt. Om zakken van de box tijdens het bekappen te voorkomen zijn elektrische kleppen of een terugloopventiel die de oliestroom kan blokkeren wel aan te raden.