Favoriet

Bedrijven

GEA koopt Nieuw Zeelandse Milfos

De Duitse melkmachinefabrikant GEA, ook bekend als WestfaliaSurge, heeft het Nieuw Zeelandse familiebedrijf Milfos gekocht. Deze fabrikant van melkinstallaties bouwt vooral draaimelkstallen en conventionele melkstallen voor melkveebedrijven die veel weiden.

Het Duitse GEA, het moederbedrijf van GEA Farm Technologies, heeft het Nieuw Zeelandse familiebedrijf Milfos gekocht. Deze fabrikant van melkinstallaties bouwt vooral draaimelkstallen en conventionele melkstallen voor melkveebedrijven die veel weiden.

Milfos is de grootste leverancier van melkmachines, koeling en stallen in Nieuw-Zeeland. Het bedrijf is gevestigd in Hamilton op het Noordereiland. GEA had te weinig expertise op het gebied van weidegang, meent GEA-Farm Technologies baas Ulrich Hüllmann. Tegelijkertijd wordt het verkoopnetwerk door de overname uitgebreid met verkooppunten in Azië. “Daardoor wordt onze aanwezigheid in de opkomende markten groter”, zegt Hüllmann.

Integreren

Milfos, heeft ondertussen 100 werknemers en exporteert naar meer dan 20 landen. Het bedrijf wordt geïntegreerd in GEA Farm Technologies net zoals het met WestfaliaSurge en De Boer stalinrichting deed.

Gerelateerde artikelen