Favoriet

Dierverzorging

Smartphone analyseert melkmonster

De Milk Guardian, geïmporteerd door Dairy Solutions, laat een smartphone een melkmonster analyseren. Daarbij wordt het celgetal binnen enkele minuten op de telefoon getoond.

De Milk Guardian, geïmporteerd door Dairy Solutions, laat een smartphone een melkmonster analyseren. Daarbij wordt het celgetal binnen enkele minuten op de telefoon getoond. Naast het celgetal wordt een visuele weergave van het aantal somatisch cellen getoond op het scherm. Er kan zodoende geen twijfel ontstaan over de kwaliteit van het monster. De techniek maakt gebruik van een applicatie op de smartphone. De camera zorgt samen met de app voor een snelle en betrouwbare weergave van gegevens. De Milk Guardian bestaat uit een houder waarin de smartphone wordt geklikt, een applicatie voor de smartphone en cassettes voor het melkmonster. Een verdachte koe kan direct in de melkstal getest worden. De gemeten waarden kunnen worden opgeslagen en worden doorgestuurd via een internetverbinding op de telefoon. “Het enige dat je nodig hebt is een iPhone, de applicatie en de kit”, somt Ferdinand Veenstra van Dairy Solutions op. De exacte prijs van het geheel wordt later bekend. De applicatie is beschikbaar in de Appstore.

Kosten

De app is via iTunes te downloaden voor 17,99 euro. De kit, bestaande uit een reader met 20 cassettes en een vulspuit, kost 1550 euro. Navullingen met de cassettes en vulspuiten kosten 320 euro voor 100 stuks en 1350 euro voor 500 stuks.
Snel een melkmonster analyseren kan met een smartphone

https://www.youtube.com/watch?v=_ywwSq3l0-4

Gerelateerde artikelen