Favoriet

Verzorging

Agritechnica: Bobman met stroblazer

Bobman kennen we van de compacte zelfrijdende machines om ligboxen uit te vegen, in te strooien en roosters te reinigen in één werkgang. Ook zijn er Bobmans om voer aan te schuiven, te vegen en te kruien. Er nu is ook een Bobman om stro, kalk en water te mengen en te verstrooien, die is te zien op de Agritechnica.

Een aardig nieuwigheidje bij de Bobman Feeder is de hydraulische stroblazer om diepstrooiselboxen te vullen. Naast de stroblazer heeft de Bobman een hydraulisch bedienbare losdeur. Je vult de Bobman door de bak als shovel te gebruiken, hij kan dus voorover kantelen.

Stroblazers

Stroblazers op verticale voermengwagens hebben de laatste jaren en opmars gemaakt. Het Italiaanse Sgariboldi laat er op de Agritechnica één zien voor de verticale voermengwagen die je hydraulisch voor de losdeur schuift.

Handelsonderneming Roozeboom haalt de Bobmans, die in Denemarken gemaakt worden door het bedrijf Jydeland, naar Nederland. Kenmerk van de Bobmans is dat je op de machines kunt zitten, er achteraan lopen hoeft dus niet.

20131115_AgriTechnica_002

Gerelateerde artikelen