Favoriet

Verzorging

Nedap voorziet Smarttag Poot van sta-lig monitoring

Nedap, het bedrijf in Groenlo, vooral bekend van verschillende soorten identificatietechnologie voor onder meer de agrarische sector, komt met een nieuwe functie op de Smarttag Poot-tochtdetector. Daarmee kan een veehouder monitoren hoe lang een koe ligt, staat en loopt, hoe vaak een koe opstaat en hoeveel stappen het dier zet.

Nedap beargumenteert het toevoegen van sta-lig monitoring als volgt: een koe voelt zich prettig bij dagelijkse herhaling van gedrag en gebeurtenissen. Een koe moet dagelijks 12 tot 14 uur liggen, staat per dag gemiddeld 12 keer op en staat in principe zo weinig mogelijk niets te doen. Wijkt één van die activiteiten af, dan duidt dat op een mogelijk probleem.

Ook afwijking in het aantal stappen dat een koe per dag maakt, kan wat zeggen over eventuele gezondheidsproblematiek, aldus Nedap.

Nedap Smarttag Poot

Sta-lig monitoring wordt dus toegevoegd aan Smarttag Poot-tochtdetectie waarbij de tag, uiteraard, aan de poot van een koe zit. De Smarttag zorgt voor real-time tochtdetectie dankzij een ontvangstantenne voor in de stal met een bereik van 75 meter of voor combinatie met weidegang met een bereik van 500 tot 1.000 meter.

Nedap Smarttag Hals

Nedap benadrukt overigens dat Smarttag Poot tegen dezelfde prijs aangeboden zal blijven worden. Eerder introduceerde Nedap vreetmonitoring voor de Smarttag Hals-tochtdetector. Zowel Poot als Hals kan gecombineerd worden met dierherkenning.

Gerelateerde artikelen