Favoriet

Transport

Nieuwe modellen wielladers van Kramer

Kramer, de Duitse fabrikant van onder meer verreikers en wielladers, heeft de wielladers in de 5-serie vernieuwd. Daarnaast komt de fabrikant met een premium-serie, aangeduid met het cijfer 8.

Kramer, de Duitse fabrikant van onder meer verreikers en wielladers, heeft de wielladers in de 5-serie vernieuwd. Daarnaast komt de fabrikant met een nieuwe premiumserie, aangeduid met het cijfer 8.

De nieuwe wielladers in de 5-serie zijn de KL 30.5T en de KL 37.5. De bakinhoud bedraagt 0,85 tot 0,95 kuub. De grootste verandering in vergelijking met de al bestaande 5-serie ligt onder de kap. De nieuwe serie heeft een luchtgekoelde motor met een maximaal vermogen van 55 kW (75 pk). Om aan de Stage 3b emissie eisen te voldoen is de motor uitgerust met een diesel oxidatie katalysator.

Kramer heeft naast de vernieuwde 5-serie de compleet nieuwe premiumserie geïntroduceerd. De serie, te herkennen aan het cijfer 8,  bestaat uit vijf modellen:  KL 30.8T, KL 35.8, KL 35.8T, KL 37.8 und KL43.8 met laadvermogens tussen 3 en 4, 3 ton. De grootste wijziging ten opzichte van de andere series is de verhoogde hydrauliekopbrengst. Met 120 liter per minuut kan de 8-serie bijvoorbeeld een sneeuwfrees of een maaiunit aandrijven.