Favoriet

Verzorging

Eurotier: Op afstand schrikdraadapparaat uitschakelen

Iedereen kent het probleem. Je staat bij een defecte elektrische afrastering en wilt hem repareren. Maar dan moet je wel helemaal teruglopen naar de boerderij om het schrikdraadapparaat uit te schakelen. Met de Lacme Stop+Go hoef je niet ver meer te lopen.

Je schakelt dat schrikdraadapparaat namelijk op afstand uit. Daarvoor brengt het Franse bedrijf een afstandsbedieningssetje op de markt. Het bestaat uit de afstandsbediening en een adapter die je in het stopcontact en de stekker van het schrikdraadapparaat plaatst. Twee draadjes uit de adapter moet je ook nog met de + en – van het apparaat verbinden.

Sta je in de wei bij een defecte afrastering, dan leg je de draad tegen een contactplaatje van de afstandsbediening. Vervolgens druk je op de 0-knop. De afstandsbediening, die tevens dienst doet als spanningsmeter en foutzoeker, stuurt een signaal over de schrikdraad naar de aan het schrikdraadapparaat gekoppelde adapter. Die ontvangt het signaal en schakelt uit. Wil je het apparaat na reparatie weer inschakelen dan druk je op de 1-knop.

De afstandsbediening werkt op ieder merk schrikdraadapparaat en kost 250 euro exclusief btw.

Gerelateerde artikelen