Favoriet

Melktechniek

Grootste melkveehouderij van Finland opent deuren

Finnmilk, de grootste melkveehouderij in Finland, opent vandaag haar deuren. Het bedrijf dat in 2013 begonnen is heeft 600 melkkoeien en melkt met een Delaval Automatic Milking Rotary.

Finnmilk, de grootste melkveehouderij in Finland, opent vandaag haar deuren voor publiek. Het bedrijf dat in 2013 begonnen is heeft 600 melkkoeien en melkt met een Delaval Automatic Milking Rotary.

Het bedrijf in het westen van Finland wordt gerund door Ari Teppo, Katja en Juhani Korkiamäki en Petter Sandelin. Hun melkproductie bedraagt gemiddeld 10.000 kg. De grootte van het bedrijf is niet uitzonderlijk. In Finland verwacht men dat in 2020 het aantal melkveebedrijven met meer dan 300 koeien verdrievoudigd is ten opzichte van de huidige situatie. Niet ongewoon is het feit dat meerdere boeren samen een bedrijf beginnen, zoals het geval is met Finnmilk.

De stal van het bedrijf is gericht op dierwelzijn. Koeborstels, rubberen vloeren, grote waterbakken zijn overal in de stal te vinden. Met het DelPro Herd Management systeem houden de ondernemers hun dieren in de gaten.

Gerelateerde artikelen