Favoriet

Trekkers

Sima 2015: Nieuwe modellen van Giant

Giant showt op de Sima onder meer de nieuwe Skidsteer, de D254SW telescoop wiellader en de nieuwe V761T Tele. Op de beurs die later deze maand in Parijs plaatsvindt deelt Giant de stand met het Duitse bedrijf Strautmann.

De Skidsteer modellen vormen een nieuwe productgroep in het programma van Giant. Met een benzinemotor van 15 kW (21 pk) of een dieselmotor van 14 of 18 kW (20 of 25 pk), kan Giant drie modellen leveren. De machines worden aangedreven door 4 wielmotoren en kunnen 360 graden draaien zonder zich te verplaatsen.

Tele en Tendo

De nieuwe compacte telescoop wiellader, de D254SW Tele, heeft een vermogen van 18 kW (25 pk) en is ook in een lichtere variant (14 kW) beschikbaar. De telescoophefarm heeft een hefhoogte van 2,75 m. De Tendo is twee jaar geleden al geïntroduceerd. De mini-verreiker wordt aangedreven door een Kubota motor van 33 kW (45 pk). Standaard is deze machine 4-wiel gestuurd. Daarnaast is hondengang- en 2-wielsturing ook mogelijk. De telescopische hefarm bereikt een hoogte van 4,80 meter.

De nieuwste telg in de Giant familie is de kniklader V761T Tele. De machine heeft een Deutz motor met een vermogen van 55,6 kW en kan met een load-sensing pomp uitgevoerd worden. Door het powermanagement systeem en de elektronische “Flow-Sharing” functionaliteit wordt de wiellader als zeer comfortabel en krachtig ervaren.

Gerelateerde artikelen