Favoriet

Oogsttechniek

Lely getrokken hakselaar Storm 300

Lely introduceert op Agritechnica een nieuwe getrokken hakselaar voor gras en maïs. De Lely Storm 300 kan worden gebruikt met een brede, ongestuurde pick-up of een maïsvoorzetstuk voor drie rijen.

De hakselaar, voorzien van een nieuwe powerbelt aandrijving tot 220 kW (300 pk), is bedoeld voor grotere veehouderijbedrijven en loonwerkers in gebieden waar weinig tijd is voor het oogsten van gras.

De Lely Storm 300 heeft een nieuwe invoersysteem en een pick-up zonder curvebaan. De hakselaar is uitgerust met Isobus-bediening. De bediening is intuïtief en eenvoudig te bedienen, en is voorzien van duidelijke knoppen en een groot aanraakscherm op de trekker. Voor trekkers zonder Isobus-systeem heeft Lely een E-Link bediening ontwikkeld voor de Storm 300. Het bedieningskastje is voorzien van specifieke knoppen per functie en een intuïtieve indeling.

Grotere blaaspijp

Nieuw op de Lely Storm 300 is de grotere blaaspijp, ontwikkeld voor aanhangers met een hoge (grote) transporthoogte. De blaaspijp kan standaard 280 graden zwenken en is hydraulisch zwenkbaar en neerklapbaar. Met de Lely Storm 300 kan zowel gras als maïs geoogst worden. De nieuwe pick-up kan standaard worden gebruikt voor gras. Voor maïs kan de Storm 300 worden uitgerust met een speciaal 3-rijig rijonafhankelijk maïsvoorzetstuk. De Lely Storm 300 is vanaf januari 2016 verkrijgbaar.